WAT ZIJN WAT ZIJN MICROGROENTEN ..

Microgroenten zijn jonge groenteplantjes die worden geoogst zodra de zaadlobben zich ontwikkelen. Ze vallen tussen
spruiten en babyleaf gewassen. Ze hebben een intense smaak en bevatten geconcentreerde voedingsstoffen en ze komen in verschillende kleuren en vormen voor.
Afhankelijk van de soort groenten kan de smaak erg verschillen. Aangezien ze thuis gemakkelijk te kweken zijn, zijn ze een bijzonder kosteneffectieve manier om meer voedingsstoffen te consumeren zonder grote hoeveelheden groenten aan te hoeven schaffen..

GEZONDHEIDSVOORDELEN GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN MICROGROENTEN ..

Volgens een studie uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw in samenwerking met Maryland University, is gebleken dat microgroenten 4-6 keer meer voedingsstoffen bevatten dan wanneer diezelfde plant volledig volwassen is. Microgroenten leveren meer vitamine C dan reguliere groenten en bevatten bètacaroteen, vitamine E en vitamine K. Microgroenten leveren een geconcentreerde dosis voedingsstoffen en heilzame plantenstoffen. Als gevolg hiervan kunnen ze het risico op bepaalde ziekten verminderen.

WAAROM ZIJN MICROGROENTEN GEZONDER  DAN NORMALE GROENTEN GEZONDER  DAN NORMALE GROENTEN ..

Alle microgroenten bevatten geconcentreerde voedingsstoffen, dus ze doen allemaal wonderen voor je gezondheid. Ze bevatten grotere hoeveelheden vitamines, mineralen en antioxidanten dan hun volwassen tegenhangers. Broccoli is de gezondste variëteit van alle microgroenten. Deze bevat een nutriëntendichtheid die 40 keer groter is dan die van de volwassen broccoliplant. Het bevat ook een geconcentreerde vorm van de fytochemische sulforafaan, wat veel geweldige dingen voor je lichaam doet.

HOE GEBRUIK JE GEBRUIK JE MICROGROENTEN ..

Microgroenten worden gebruikt als voedingssupplement, als visuele verbetering en als een smaak- en textuurverbeteraar. Ze kunnen zoetigheid en een gekruide smaak toevoegen aan voedsel. Ze kunnen rauw, geperst of gemengd worden gegeten en kunnen worden verwerkt in een verscheidenheid aan koude en warme gerechten.

Een van de redenen waarom mensen microgroenten graag gebruiken, is dat ze supergemakkelijk te gebruiken zijn. Het is een makkelijke manier om een vleugje kleur, intense smaak en een waanzinnige hoeveelheid voedingsstoffen aan elk gerecht toe te voegen. U hoeft ze niet te versnijden. Gooi ze lekker in je soep, leg ze op boterhammen en omeletten, meng ze door salades, doe ze in borito’s, doe ze in pasta’s, mix ze met smoothies, garneer je gerechten, etc. etc.

ZE HELPEN MET HET VERMINDEREN VAN HET RISICO HET VERMINDEREN VAN HET RISICO OP HART KWALEN ..

Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen, en het goede nieuws is dat plantaardig voedsel zoals microgroenten een positief effect hebben op de bloeddruk. “Elk plantaardig voedsel met vezels en vitamine K kan de bloeddruk verlagen”, -samen met de andere bloeddrukbehandelingen die door uw arts worden aanbevolen, natuurlijk.

ZE HELPEN WELLICHT MET HET GEVECHT TEGEN KANKER HET GEVECHT TEGEN KANKER ..

Planten, inclusief microgroenten, eigenschappen tegen kanker kunnen hebben. Onderzoek uit het tijdschrift Future of Oncology ontdekte dat sulforafaan, een stof die voorkomt in microgroenten van broccoli, het potentieel heeft om kankerstamcellen te bestrijden. Future of Oncology ontdekte dat sulforafaan, een stof die voorkomt in microgroenten van broccoli, het potentieel heeft om kankerstamcellen te bestrijden.

ZE HELPEN HET AFWEERSYSTEEM HET AFWEERSYSTEEM TE VERSTERKEN ..

Als je een loopneus voelt opkomen, doe jezelf dan een plezier en maak een salade. “Elke groente heeft het potentieel om ontstekingsremmend te werken en mogelijk de immuniteit op een positieve manier te beïnvloeden”. En microgroenten verpakken een hoop van deze voedingsstoffen in een gemakkelijk te eten pakket.

ZE HELPEN MET HET VERBETEREN VAN HET ZICHT VERBETEREN VAN HET ZICHT ..

Turen naar je scherm? Verhoog uw inname van bladgroen, waaronder ook microgroenten. Ze bevatten luteïne, een fytochemische stof die betrokken is bij de gezondheid van het gezichtsvermogen.

Onderzoek van Frontiers in Plant Science bevestigt dat het luteïnegehalte in microgroenten uw ogen kan helpen overtollige lichtintensiteit te absorberen – wat volgens veel kantoormedewerkers kan leiden tot hoofdpijn en migraine.

ZE VERMINDEREN CONSTIPATIE CONSTIPATIE ..

Als onderdeel van een algeheel gezond dieet kunnen microgroenten helpen om dingen op het toilet te versnellen. “Elke vezel kan constipatie helpen verminderen”.

ZE HELPEN MET HET AFWEREN VAN SPIJSVERTERINGS AFWEREN VAN SPIJSVERTERINGS KWALEN ..

Het hoge gehalte aan prebiotische vezels in microgroenten kan helpen de vriendelijke probiotische organismen in uw darm te voeden. Het journaal Gut Microbes ondersteunt dat: deze prebiotische vezels stimuleren de groei van darmbacteriën die samenhangen met de algehele gezondheid en het welzijn.

ZE ZIJN WELLICHT GOED VOOR EEN LAAG CHOLESTEROL EEN LAAG CHOLESTEROL ..

Onderzoekers ontdekten dat microgroenten van rode kool het cholesterolgehalte kunnen verlagen en helpen bij het afvallen wanneer er doorgaans een vet dieet wordt geconsumeerd. Dit volgens een kleine studie gepubliceerd door The Journal of Agricultural and Food Chemistry. Gewoonweg meer bewijs dat microgroenten een geweldige aanvulling zijn op een al gezond dieet.